|

Zažít Palouček jinak (IV. ročník)

V neděli jsme pořádali čtvrtý ročník akce Zažít Palouček jinak, kde jsme si opět užili veřejné čtení a poslech knih, které nás za poslední rok inspirovaly, anebo jsme se k nim v myšlenkách chtěli vrátit. Počasí bylo nádherné a pro děti bylo připraveno hřiště na zahradní kroket. V neposlední řadě jsme si pochutnali na dobrotách slaných i sladkých a udělali si krásný nedělní brunch.

Závěrem dlužno dodat, že letošní akci chyběl samosběr jablíček z našeho sadu, protože nám všechny jabloně na jaře pomrzly, tak si letos stromky odpočinuly od té tíhy, pod kterou se nám tu rok co rok prohýbají, a bohužel zřejmě i proto, byla účast letos menší. Pevně věříme, že příští ročník, bude v tomto ohledu zdařilejší. Letošní ročník však slaví určité prvenství a to historicky nejmladšího čtenáře, děkujeme!

Letošními tématy z čtenářských příspěvků, které hodně rezonovaly, byl vztah člověka k přírodě, ke zvířatům a ke svému okolí, který se nám prolínal příběhy z dětských knih, z první republiky, z období komunismu i příběhy fiktivními z blízké budoucnosti. Hezkým zakončením tak bylo pletí a sázení v našem malém záhonu, který využíváme jako pokusnou školku pro místní dřeviny a zkusili jsme třemi různými způsoby zasít další nasbírané plody různých místních stromů, které bychom mohli v budoucnu použít jako sazenice i třeba do veřejného prostoru #zazitpaloucekjinak.